Over ons

Even voorstellen, Monique

Mijn naam is Monique, 55 jaar en trotse moeder van dochter Kim.
Aangezien mijn dochter een ongeneeslijke ziekte heeft, heb ik haar jaren geleden opgegeven bij de ”doe een wens stichting“. Kim had namelijk één wens, zwemmen met dolfijnen. Die wens ging in vervulling en zodoende gingen we op een dag naar Curaçao om daar te zwemmen met dolfijnen. Het zwemmen met dolfijnen bleek, zowel psychisch als fysiek, zoveel met haar te doen dat we datzelfde jaar nog een keer terug zijn gegaan naar Curaçao. Ook deze keer had Kim weer heel veel baat bij het zwemmen met de dolfijnen. De interactie tijdens het zwemmen met de dolfijnen deed echt wonderen.

We zijn toen gaan zoeken naar een plek waar wij samen met dolfijnen konden zwemmen in hun natuurlijke leefomgeving. Zo kwamen wij uiteindelijk in Egypte terecht. Inmiddels zwem ik zelf al een aantal jaren met de dolfijnen in Egypte. Ik ben ervan overtuigd geraakt, dat het zwemmen met dolfijnen een helende werking heeft op Kim, maar ook voor iedereen. De onvoorwaardelijke liefde, plezier, vrijheid, eenvoud, rust, energie en dankbaarheid, die je ervaart met de dolfijnen, hebben mijn hart enorm geraakt. Ik wilde hier iets mee gaan doen samen met Kim.

Ik ben een plan gaan maken om zelf reizen te gaan organiseren. Ik bedacht een mooie naam voor mijn bedrijf, iets waarin ik de dolfijnen en mijn dochter Kim in wilde verwerken aangezien Kim een longaandoening heeft en voor haar lucht een belangrijk onderdeel is in haar leven. En zo is de naam Dolphin-air ontstaan. En toen ging alles heel snel. Website maken, kaartjes laten drukken, op beurzen staan, boot, vliegtickets en noem maar op. Maar vooral er heel veel over vertellen, en dit alles samen met Kim. Ik ben zo trots op Dolphin-air en ik hoop dan ook veel mensen naar de dolfijnen te mogen begeleiden.
Ik kan niet beschrijven wat zwemmen met dolfijnen met je doet. Dit mag je zelf ervaren. Wel kan ik je, met mijn jarenlange ervaring, hierin begeleiden.

Dolfijne-groet, Monique

Even voorstellen, Kim

Ik wil mij graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Kim en ik ben de dochter van Monique. Ik ben op het moment 27 jaar, en geniet volop van het leven. Het leven is een geschenk, vooral voor mij. Ik heb namelijk een ongeneeslijke ziekte, Cystic Fibrosis ofwel Taaislijmziekte. Voor mij is het hebben van lucht niet vanzelfsprekend, eigenlijk al niet vanaf dat ik jong was. Mijn ziekte heeft namelijk met mijn longen te maken. Mijn longen worden met de jaren slechter en mijn levensverwachting ligt niet hoog. Mijn grootste uitdaging in het leven is om mijn longen zo lang mogelijk gezond en stabiel te houden. Daarom heeft mijn moeder ook de naam Dolphin-air gekozen. Dolphin voor de dolfijnen en Air voor lucht. Dolphin-air heeft ze eigenlijk speciaal voor mij gekozen. Waarom mijn moeder, en ik ook een beetje (als hulp), deze reizen willen gaan doen, heeft eigenlijk vooral veel met mij te maken.

Het is namelijk eigenlijk een wonder… maar sinds de dag dat ik in 2007 met dolfijnen zwem is mijn hele leven veranderd. Ik kreeg meer lucht, meer energie en weer zin in het leven. Ik wilde weer vechten voor elke dag, wilde weer gaan voor mijn dromen, had weer zin om te lachen, genieten en te leven. Maar dit niet alleen. Ook werd ik minder ziek, minder opnames in het ziekenhuis, langere tijden stabiel en gelukkig. Wat de dolfijnen mij geven is voor mij een geschenk. Ik voel mij vrij, gelukkig, vol vertrouwen en voel mij elke keer weer als ik bij de dolfijnen ben als herboren. Heb weer kracht om ervoor te gaan en te vechten tegen mijn ziekte. Ik ben echt veel minder ziek. Ik voel echt dat de dolfijnen veel voor mij doen. Maar vooral als ik in Egypte bij ze mag zijn, in het water, in de natuur, in het wild, in vrije wil. Dan vergeet ik even dat ik ziek ben, en voel ik mij echt weer even KIM.

Ik wil zo graag andere mensen ook laten zien en voelen hoe bijzonder het is om bij de dolfijnen te zijn, op een prachtige boot, een hele week lang. Puur genieten, plezier maken, een band krijgen met de groep, de mensen op de boot en natuurlijk ….de dolfijnen! Ik hoop zo, dat jullie ook een keer meegaan met ons, gewoon een ervaring voor het leven opdoen, om echt nooit meer te vergeten. Ik vind het heerlijk om over dolfijnen te praten, want op die manier ben ik dan ook heel dichtbij ze.

Dolfijne-groet, Kim