Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving.

Er zijn maar weinig plekken op de wereld waar je de kans krijgt om samen met dolfijnen in hun natuurlijke leefomgeving te zwemmen. Eén van die magische plekken tref je in het zuiden van Egypte in de Rode Zee, vlakbij een rif, midden in het dolfijnengebied.

Hier heb je de gelegenheid te zwemmen en snorkelen tussen de dolfijnen. Deze dolfijnen (de spinner/langsnuitdolfijn) stralen enorm veel speelsheid, vreugde, vrijheid en liefde uit. Ook hebben zij een zeer helende kracht. Met hun sonar brengen ze ons in balans en kunnen zij energetische blokkades bij de mens opsporen en trillingen uitzenden welke helend werken. Dolfijnen stimuleren en herstellen ons natuurlijk evenwicht en brengen ons in balans. Het zwemmen met dolfijnen maakt je blij en geeft je enorm veel energie en een intens gevoel van vrijheid. Uit respect voor de dolfijnen mag je de dolfijnen niet aanraken. Het mooie is dat je dit ook helemaal niet nodig hebt. Je krijgt namelijk zoveel liefde, vreugde en energie van de dolfijnen dat zelfs het naar ze kijken je al een heerlijk en bevrijdend gevoel geeft. Het is een soort van “wouw-moment”!

Wanneer de dolfijnen er zijn, doe je (eventueel) je wetsuit aan en je pakt je snorkelspullen. We gaan dan met een bootje naar de dolfijnen. Je laat je zachtjes vanaf het bootje in het water glijden en laat je dan meevoeren door de dolfijnen, die het leuk vinden om samen met je te zwemmen en te spelen, en geniet van deze mooie momenten.

De dolfijnen zijn het ene moment heel erg speels, het andere moment rustig. Het maakt niet uit, het is in beide gevallen een onvergetelijk moment om samen met ze te zijn. Ik kan uit eigen ervaring zeggen dat het een ongelooflijk gevoel is wat zwemmen met dolfijnen met je doet. Het raakt je diep, het ontroert je, maakt je intens blij en gelukkig en dankbaar dat je zo intens mag genieten en samen mag zijn met de dolfijnen.

Het is echt met recht een onvergetelijke ervaring die je leven zal veranderen, een ervaring die je nooit meer zult vergeten, die je voor altijd bij je draagt.