Persoonlijke verhalen

Persoonlijke verhalen

Lieve Monique,
Ik wil je heel erg bedanken voor de onvergetelijke ervaring die je mij hebt bezorgd. De reis die we hebben gemaakt was in mijn ogen perfect. Naast da ik deze reis heb mogen maken met jouw dochter Kim, is de ervaring van het zwemmen met de dolfijnen er eentje die ik niet meer zal vergeten. Naast emotionele momenten hebben we veel gelachen met elkaar.
Deze reis heeft mij en Kim nog dichter bij elkaar gebracht, wat tot ons huwelijksaanzoek heeft geleid. Ik hoop dan ook nog vele mooie momenten met Kim, maar zeker ook met jou te mogen beleven. Enorm veel respect heb ik voor je, voor je inzet en doortastend karakter. Je hebt het top gedaan deze reis. Heel veel liefs.

Menno


Monique is een écht gevoelsmens die harmonie nastreeft in de groep en met zoveel liefde en plezier de ontmoeting met de dolfijnen wil delen met ons. Ik heb een maatje gevonden in haar en voelde mij zeer op mijn gemak bij haar. Een reis naar de dolfijnen is er 1 die niemand mag missen, het verandert je leven zeker weten.

Kim Clarke


Voor de 4e maal zijn we met Dolphin-air naar Egypte afgereisd om met wilde dolfijnen te zwemmen. Het blijft heel speciaal om met deze sociale en slimme dieren te mogen zwemmen. Ook de verzorging op de boot was geweldig. Er ontbrak echt niets aan. Alle nachten hebben we onder de sterrenhemel geslapen op het bovenste dek. Heerlijk was dat. Deze ervaringen had ik nooit willen missen. We gaan zeker nog een keer terug. Bedankt Monique.

Ad en Henny


Super, super bedankt voor de onvergetelijke dolfijnen reis. Het was heel bijzonder om deel te zijn van de mooie groep en magisch om met de dolfijnen te zwemmen. Wonderbaarlijk wat een liefde, vrede en plezier deze engelen van de zee uitstralen. Zodra ik ze zag in de zee, zakte ik gelijk weg in een diepe oceaan van rust en liefde. We kunnen nog veel van ze leren en ik ben zo gelukkig dat ik ze van zo dichtbij heb kunnen ervaren.
Ook veel dank voor jullie warmte, liefde en wel gemeende interesse in iedereen. Indrukwekkend dat jullie iedereen zo welkom laten voelen en zichzelf kan zijn. Alles was tot in de puntjes verzorgd en we konden altijd bij jullie terecht.
Kim je laat zien dat jij van elke minuut van de dag geniet van het leven en ik vind het heel dapper en bijzonder hoe jij omgaat met je ziekte. Daar kunnen nog vele mensen van leren, waaronder ik ook. Dank voor al jouw gekheid, plezier, lachen, mooie gesprekken.
Deze reis heeft mijn leven verrijkt en ik zal dit nooit vergeten.

Dikke, dikke knuffel en veel liefs,
Jet


Ik heb altijd al de wens gehad eens te ervaren wat het is om met dolfijnen te zwemmen. Het vliegen, rijden en varen duurde wel even maar het was de moeite waard. Heel bijzonder om in de leefomgeving van andere intelligente dieren te mogen zijn. Mooi om te zien hoe ze met elkaar en met ons om gaan. Soms was het even schrikken, zeker als er in een stel je van achter langs je af zwemmen. Een week rust, zonder internet, met dolfijnen en mooie vissen bij het rif: een combi die ik aan kan raden, als je de ontspanning aan durft !

Met warme groet,
Jan


Hoogten punten dolfijnenreis Mei-Juni 2017:

➢ Hut voor mijzelf.
➢ Eet tafel op tussendek zodat je buiten kunt eten.
➢ Groot topdek waar je kan slapen onder de sterren.
➢ Veel dolfijnen gezien (elke dag meerdere malen), mee gezwommen, mee gespeeld en gewoon bewonderd zowel onder als boven water.
➢ Een van mijn mooiste ontmoetingen met de dolfijnen dit keer was de laatsten volle dag op zee toen we met zijn vieren bij zon opgang naar het rif zijn gezwommen en daar een heel eind langs gegaan zijn totdat de dolfijnen ons kwamen op halen en heel erg speels waren.
➢ Spelen met de dolfijnen zoals de keer dat ze een kwal met elkaar aan het doorgeven waren, ik wil de kwal niet met mijn handen aanraken maar met mijn snorkel pijp kon ik de kwal toch nog een zetje geven zodat ik onderdeel van het spelletje werd.
➢ Bij het naar boven komen na een duik laat ik nog wel eens wat belletjes uit mijn masker komen, op een gegeven moment waren er meerdere dolfijnen om me heen die allemaal belletjes blazen. Dus nog een grote teug lucht en bellen blazend tussen ze door.
➢ En natuurlijk waren ook de visjes en het koraal weer erg adem benemend (ja logies als je onder water bent 🙂
➢ Dit vind ik de mooiste foto die het kleurrijke onderwater leven weergeeft:
➢ Lynn, wat ben jij een wonderbaarlijk wezen door wat je tot nu toe gedaan hebt, wat je van plan bent te gaan doen en hoe je als een zeemeermin met de dolfijnen zwemt. Is mijn wens om een zeemeermin te ontmoeten toch nog uitgekomen.
➢ Monique, bedankt voor het perfect organiseren van deze grandioze reis.
➢ Ja het was weer een erg leuke, aangrijpende en indrukwekkende ervaring.
En speciaal voor Kim, de hele vakantie was weer GEWELDIG.

Tom


Zwemmen met dolfijnen, Het is net zo magisch als het klinkt! In het zuiden van Egypte ligt een groot rif op twee uur varen vanaf de kust. Hier zwemmen dagelijks tientallen langsnuit dolfijnen om uit rusten na hun nachtelijke jacht. Tijdens een dolfijnreis heb je de mogelijkheid om samen met deze liefdevolle en intelligente wezens te zwemmen in het turquoise heldere water. Het is een ervaring om nooit meer te vergeten. Een die ik iedereen van harte gun. Eigenlijk zijn er geen woorden voor wat deze ontmoeting met mij heeft gedaan. Maar vreugde, lichtheid, verwondering en stilte zijn zeker overblijfselen voor mij nadat ik een week iedere dag met ze heb mogen zwemmen.

Sophie


Een ervaring voor het leven is het om met Dolphin-air een trip te maken naar die bijzondere plek in de Rode Zee. De positieve energie van de dolfijnen is iets wat je mee moet maken. Super dat je dit organiseert!

Lily


Ik heb een heerlijke tijd gehad op de boot en het zwemmen met de dolfijnen was een geweldige ervaring. De verzorging was fantastisch en er ontbrak ons niks. Heel veel liefs en wellicht tot een volgende keer.

Stephanie


Na alle verhalen gehoord te hebben van mijn familie, mocht ik in de week van 27 mei tot en met 3 juni mee naar Egypte om de ervaring op te doen met wilde dolfijnen te zwemmen. De angst om op zee te dobberen zonder het land te zien was al gauw verdwenen. Je vergeet alles om je heen en geniet gewoon van de mensen, de zee, het blauwe water en de rust. Deze week heeft mij goed gedaan, precies op het moment dat het even nodig was. Ik hoop zeker nog een keer terug te komen, alleen weet ik niet wanneer. Bedankt voor alles. Heel veel liefs.

Tessa van Dongen


Voor mij was het een droom om te zwemmen met dolfijnen. Deze droom is uitgekomen, en hoe! Het zwemmen tussen de dolfijnen is fantastisch. Ze zwemmen naast je, onder je en het voelt alsof je een deel bent van hun groep. Onvergetelijk!
Monique, zeker door jou en jouw persoon is mijn droom uitgekomen. Dankjewel hiervoor. Liefs.

Monique Baas Becking


Het is heel vroeg in de ochtend wanneer ik wakker wordt. Ik begeef mij op het voordek van de boot, waar ik heel stilletjes ga zitten en ik even helemaal alleen ben. Het uitzicht is prachtig. Blauwe hemel, azuurblauw water en overal waar ik kijk zie ik alleen maar de horizon. Terwijl ik zit te genieten van de werkelijk prachtige zonsopgang, stokt heel even mijn adem. Ik geloof mijn ogen niet……wat zie ik daar……
In de verte zie ik talloze vinnetjes boven het wateroppervlak. Ik maak een diepe zucht en schiet vol van ontroering. Ja hoor, ze zijn er, de dolfijnen. Zachtjes loop ik naar het achterdek van de boot en doe mijn snorkeluitrusting aan. Heel langzaam laat ik mij in het water glijden en zwem rustig richting de dolfijnen. Ze komen mij tegemoet. Terwijl ik snorkel hoor ik het luide gepiep van de dolfijnen en even later zwem ik in een hele groep dolfijnen. Ze zwemmen onder mij, naast mij en zelf voor mij langs. We kijken elkaar aan, communiceren ieder op onze eigen manier met elkaar en een spontane speelpartij is het gevolg. Een golf van intense blijdschap en dankbaarheid maakt zich van mij meester. Een ontmoeting met de dolfijnen……

Monique


Eenheid.

Verlangend, denkend, voelend, bewegelijk.
Ik lig in het water in Egypte. De dolfijnen zijn er….. ik had hier weer zo naar verlangd.
Zo nodig, de bevestiging nodig.
Er zijn veel dolfijnen, ze zwemmen allemaal zo vredig op de bodem van de zee.
De dolfijnen zijn lekker op zichzelf, maar er is één dolfijn die zich afzondert van de groep.
Hij komt heel subtiel, maar heel duidelijk naar mij toe gezwommen.
Hij komt naast mij liggen, samen zwemmend door het water.
Hij kijkt mij recht aan, en ik kijk hem diep aan in zijn prachtige zuivere oogjes.
We zijn echt even samen, helemaal alleen. De andere mensen zwemmen ergens anders, en de groep van jou ook. Echt even alleen jij en ik, samen.
Jij komt mij gerust stellen, alles zal goed komen deze week. Dit zal een hele goede en mooie week worden met jullie om mij heen, midden in de Rode Zee, in Egypte.
Even helemaal niets, alleen jullie, de groep, de boot en de natuur… meer wil een mens niet.
Ik heb een hele duidelijk wens voor deze week, en jij komt mij even bevestigen dat dit helemaal goed gaat komen. Ik mag deze week leren, groeien , lachen, huilen, gek doen… alles is oké.
Langzaam zak jij weer af naar de bodem, naar je vriendjes terug.. naar je familie.
Samen gaan jullie verder met leven, en ik blijf achter met een dankbaar en blij gevoel, dankzij jou dolfijntje.

Ik ben je dankbaar voor je subtiele maar duidelijke aandacht.

Ik wens je het allerbeste in je leventje, ik hou van jou dolfijn.

Kim.


Jouw ogen…

Ik kijk jou aan, jij kijkt mij aan.
Gedachtes verdwijnen, zorgen drijven langzaam mee op de golven van de zee.

Ik voel je, ik voel hoe jij heel subtiel een spiegel voor mij houdt.
Jou prachtige ogen zijn als een spiegel, die op een hele zachte manier laten zien wat ik voel en wie ik eigenlijk ben. Je laat mij mijn mooie kanten zien, maar je laat mij ook mijn kanten zien waar ik nog aan moet werken. Maar door de manier hoe jij mij dit probeert te laten zien, voelt het goed zo.
Je stimuleert mij om alles uit het leven te halen wat erin zit.
Je laat mij zo mooi zien en voelen hoe mooi en kwetsbaar het leven is.
En vooral, wat het doel van mijn leven is.
Ik ben blij, ik lach, ik huil, ik voel mij dankbaar, ik voel mij compleet.. ik voel eigenlijk alles.

Je bent als de zon die mij warm houdt.
Als een warme deken als ik het koud heb.
Je bent de beste vriend die ik nodig heb..

Maar niet alleen geef jij mij dit allemaal.
Ik geef je mijn respect en liefde terug, met heel mijn hart en ziel.
Je bent zo bijzonder voor mij, en mijn hart houdt van jou.

Dolfijn… de engel van de zee.

Kim.


Samen zijn.

Alleen….ik was alleen, maar voelde mij zo fijn.
Ik voelde, dat ik naar jullie mocht komen.
Langzaam laat ik mij zakken in de zee, gelijk overvalt mij een intense rust, het is goed zo Kim.
Ik zie jou, je komt naar mij toe gezwommen.
Mijn hart voelt warm, ik voel mijn liefde voor jou. Je kijkt mij aan met je zo mooie en eerlijke ogen.
Als een kristal in de zee, je bent zo mooi dolfijntje.
Ik bekijk je, en jij bekijkt mij.
Samen zwemmen we mee op de golven in Sataya. Ik hoef niet hard te zwemmen meer, ik lig stil.
Je vriendje komt ook bij ons liggen, en samen zijn we ineens één met z’n drietjes.
Ik voel jullie, ik zie jullie, ik lach, ik huil, ik deel… ik heb even geen gedachtes meer, ik heb geen idee van tijd meer. Ik ben alleen hier met jullie. Zelfs over mijn ademhaling denk ik niet meer, alles voelt alsof het goed is zoals het is. Ik hou van jou…. Dat zeg ik tegen jou, en je komt naast mij liggen. Ik voel dat jij ook van mij houdt, dolfijntje. Hier op dit moment.
Je zwemt even terug naar je familie maar komt gelijk weer terug naar mij. Ik voel mij zo bijzonder dankzij jou om mij heen, je geeft mij liefde, kracht en moed voor de toekomst.
Ik ben mij zo bewust van jou , het water en de omgeving… het voelt als de mooiste droom ooit, zo vredig.. zo bij jou en mij samen.
Mag ik voor altijd bij jou zijn?

Kim.


Een prachtige reis naar de Dolfijnen samen met Dolphin-air.
Wat heb ik genoten van het samen zijn met deze mooie dieren, de groep, Solveig de eigenaresse van de boot.
En natuurlijk ook de bemanning op de boot de Sea-Dream. Zonder hen waren wij niet daar.
Zo heerlijk relaxed, ontspannen, zwemmen, lezen, genieten van heerlijke maaltijden, tijd voor mezelf, maar bovenal tijd om te ZIJN.
Dat is wat ik op Sataya heb mogen ervaren.
Een met alles wat is, de dolfijnen, de oceaan, het rif, het koraal, de boot, de vissen en mezelf.
Lieve Monique, dank je wel voor jouw ZIJN.
Jij hebt tijdens deze reis mensen de mogelijkheid gegeven om zichzelf te mogen zijn.

Dolfijnengroet,
Ellen